Gamle huse har charme; jo ældre hus desto mere charme i denne her kantede forståelse af ordet charme: hyggeligt med visse skavanker. Nu er mit blå hus i Nuuk ikke flere hundrede år gammel; det er bygget i 1949, men charme, jf. definitionen ovenfor, har det i stor stil.

Her er smukt parketgulv i stue og spisestue, der knirker og giver sig, så håndtagene på et skab klemter og en flot karnap med en terrassedør, som ikke kan åbnes, når der ligger sne udenfor. Huset giver sig, så i en periode kunne jeg ikke lukke badeværelsesdøren, men det ordnede sig selv. Den slags små spidsfindigheder er jeg vant til.

2011 har dog været et anderledes år i det blå hus’ historie. En termografi undersøgelse viste, at huset var utæt, og kold luft brusede ind overalt. I sommeren gik tømmeren i gang med en udbedring, der indtil videre har taget 4 måneder, og som fortsætter næste sommer. Ved arbejdets slutning i efteråret var der en lille tagbrand. Det tog kun en tandbørstnings-tid fra jeg forlod køkkenet til jeg kom igen og fandt det røgfyldt.

Derefter var det en vandskade, der resulterede i huller i væggene flere steder og en ny varmebeholder. I dag er det dryp fra et varmerør, som smeden er i gang med at kigge på. Arbejdet slutter næppe her, og jeg er nu taknemmelig for, at jeg er lejer og ikke ejer.

Selv med husets skavanker og de næsten endeløse udbedringer, så er jeg nu glad for det blå hus. Det er mit hjem – et hyggeligt hjem, som danner rammen for både mit og Theodors liv.