Først dag efter barsel og tilbage på arbejdet, jeg havde faktisk glædet mig, for jeg er én af dem, der vil det hele. Jeg vil have Theodor, som jeg elsker over alt på jorden og et job, jeg kan lide eller ligefrem noget, der kan kaldes en karriere.

Det er lidt som at begynde på et nyt job, at komme tilbage. Skrivebordet er tomt; arbejdsopgaver redefineres. Og så alligevel ikke: in-boxen er fyldt, og der er ikke megen ”velkommen til” eller introduktion over det.

Det er ikke kun mig, der begynder på noget helt nyt. Theodor skal begynde i vuggestue. Vi har selvfølgelig besøgt vuggestuen morgen, middag og aften, som anbefalet. Det var stadig lidt af et chok. Theodor nåede slet ikke at gennemskue, at jeg ville efterlade ham der første dag. Han så blot mistroisk på mig, da jeg gik ud af døren. Efterfølgende græd han og ville hverken spise eller sove. Min fornemmelse er, at både personalet i vuggestuen og Theodor var lidt lettede over, at Theodor fik øjenbetændelse og måtte hentes kl. 11 om formiddagen. Heldigvis var mormor på banen og klar til at passe, nusse, trøste og give øjendråber.

Så jeg kan tage anden og tredje dag efter barsel, mens en pjevset Theodor hygger med mormor, og jeg er kommet til følgende erkendelser:

1. Jeg har en Libero størrelse 4 ble i min Gucci taske, hvilket man jo altid kan få brug for.

2. Alt går ikke længere op i Theodor og andre spædbørn, som det gjorde, da jeg var på barsel og sås med andre mødre på barsel. Mine kolleger og min chef ønsker også at tale om andet.

3. De, der har billeder af deres børn på skrivebordet, har ikke bare et billede af deres børn på skrivebordet. Det lille smil, som skinner der, varmer helt ind i hjertet.

4. Der er nogle uregelmæssigheder med det der time/space continuum. Tiden bag skrivebordet snegler sig af sted, mens tiden hos Theodor flyver af sted. Han gør noget sjovt og/eller nyt, og jeg er der ikke.

Der vil højst sandsynligt komme flere erkendelser, og emnet er absolut ikke uddebatteret endnu, så fortsættelse følger.